Grootste superjacht van Nederland komt aan in Rotterdam

17-3-2015
Het grootste superjacht ooit gebouwd in Nederland, de 101,5 meter lange Symphony, is vandaag aangekomen in Rotterdam. Vanaf hier zal ze gaan proefvaren op zee, waarna ze wordt opgeleverd aan haar nieuwe eigenaar. Naar verluidt is dat de Franse miljardair Bernard Arnault, oprichter en directeur van Louis Vuitton, Moët en Hennessy.

Symphony is gebouwd bij Royal Lent in Alphen aan de Rijn, onderdeel van Feadship.


Tot nu toe was Madame Gu met 99 meter het langste superjacht dat ooit in Nederland is gebouwd. Zie hier een top5 grootste superjachten uit Nederland. Overigens wordt er gefluisterd dat bij superjachtwerf Oceanco nog grotere schepen worden gebouwd, maar dat vanwege privacy-overwegingen deze megajachten niet in de media komen.

Symphony heeft een openlucht bioscoopp, een zwembad met een eigen waterval, een zwembad met een glazen bodem (leuk voor het dek eronder), een lounge, beach club, welnesscenter, gym, terras en diverse barren.

Symphony zou 165 miljoen euro hebben gekost, dat is meer dan 1 miljoen euro per meter lengte, wat de ‘standaardprijs’ voor een superjacht is. Waar het schip gaat varen is nog niet bekend, maar wij gokken op de Middellandse Zee en dan met name Monaco, Cannes en Italië.


(bootblog.nl)